En liten uppdatering

 
1. Bjöd mina housemates på svensk middag förra veckan. Mycket uppskattat.
2. Camille, Jimmi och Andreas
3. Ksenia och Sandra och den lilla högen med snö på Snow Party i torsdags
4. Mitt hus i West End
 
 
Har sedan sist bytt två av de kurser jag skulle ha läst, eftersom de inte var som jag trodde att de skulle vara. Istället har jag hittat två andra som jag tror passar mig och min utbildning bättre. Dessutom har mitt schema förbättrats rejält i och med bytena; nu har jag ledigt både måndagar och fredagar (samt börjar efter lunch på tisdagar) vilket innebär långhelg = bättre möjlighet att åka på utflykter under helgerna. Har redan börjat planera en tur upp till Cairns och barriärrevet om ungefär en månad. På lördag åker vi dessutom till Mount Tamborine, ungefär 70 kilometer väster om Brisbane, visserligen bara över dagen men det ska bli väldigt kul ändå.
 
Annars gillar jag Brisbane som f-n. Både city och områdena runt omkring är väldigt fina och hela staden känns väldigt ren eftersom det är inte mycket skräp eller tuggummin på gatorna (och snus finns ju inte här så jag slipper snusprillor på marken tack och lov).
 
Idag fyller Filip, min yngsta lillebror, 15 år. Har beställt hem en present till honom som han förmodligen kan hämta ut idag. Ska också ringa och gratta honom om en liten stund, måste bara vänta till en tid då det inte är för tidigt att ringa hem till Sverige. Ska bli mysigt att prata med Filip. Gud, vad jag älskar honom mer än livet självt!

Aborigindans

Jag måste lägga upp ett par klipp från förra helgens camp, då det vid ett tillfälle var ett gäng aboriginer som uppträdde för oss för att visa oss aboriginsk kultur liksom traditionell dans och musik. Vet inte om ni tycker att det är så roligt, men jag tycker att det är superintressant och väldigt kul att få ta del av detta. Måste säga att jag blev väldigt fascinerad av att få se dem.
 
I det första klippet fick jag med ett par av danserna och i det andra när instrumentet (som jag inte kommer ihåg namnet på) demonstrerades. Tyvärr är ljudet väldigt dåligt, eftersom jag stod en bit bak. Kanske kan man höra lite bättre om man har bättre högtalare än vad jag har. I vilket fall förklarar killen som pratar mellan de två danserna i första klippet att den andra av danserna, vilken kallas något i stil med "delfindansen", utfördes när man ville få delfinerna att hjälpa till att fösa in fisk mot stranden så att människorna lättare kunde fånga den.
 
 
 
 
 
På ön där vi var, North Stradbroke Island, har aboriginer levt i många år, men tyvärr finns endast en enda lämning kvar efter dem från tidigare dagar. Överlag märks att man i Australien, efter år av förtryck, nu vördar och värnar om aboriginkulturen; bland annat inleddes informationsmötet för oss utbytesstudenter med att personen som hälsade oss välkomna samtidigt passade på att påtala den respekt man hyser för ursprungsbefolkningen och dess kultur.

Plugga?

Känner inte alls för att plugga just nu. Jag är ju här på semester, haha! Dessutom ligger min tidsrytm mitt i det svenska "sommarlovet". Antar att jag kommer att komma in i study mode ju mer tiden går och ju mer jag kommer in i alla kurser som jag ska läsa. Det är fyra kurser totalt och alla går parallellt med varandra. Idag var jag på ytterligare en introduktion till en kurs, Urban Design, vilken kändes bra. Imorgon är sista intron, till en kurs i Project Management.
 
Ikväll blir det en liten sväng ute. Om en stund kommer Sandra, Ksenia, Sophia och Fenja hit för att dricka lite vin med mig och Camille innan vi går vidare till Chalk Hotel där det ordnas Snow Party. De har tydligen tagit dit 63 ton riktig snö och byggt upp pulkabackar och liknande. Här känns det visserligen lite exotiskt med snö, men man kan ju egentligen undra varför vi nordeuropéer prompt måste dit. För man saknar ju den svenska vintern så mycket när man är här... eller inte.

Kursstart och barbeque

Den här veckan börjar skolan på riktigt, med introduktioner i alla kurser jag ska läsa under terminen. Nu är det slut på semesterkänslan och på att bara glida omkring, träffa nya människor och göra roliga saker. Eller inte... haha. Det kommer nog att hinnas med, det också.
 
Igår hade jag dock en liten down-dag. Det visade sig att ansvariga för kursen i arkitektur som då startade inte visste att det skulle komma en utbytes. Egentligen borde det inte ha varit så krångligt som jag upplevde att det blev om det inte vore för att denna kurs bygger på en kurs deltagarna tog under förra terminen. I förra kursen startade alla ett induviduellt projekt, vilket de nu ska fördjupa sig i mer i detalj. Alltså har alla något att jobba vidare på utom jag.
 
Efter att ha pratat med kurskoordinatorn som tog mig till någon annan slags ansvarig person för att därefter ta med mig till en av kurshandledarna blev det så att jag har två alternativ. Antingen kan jag jobba vidare med ett projekt som jag gjorde på KTH förra terminen, dvs. använda den master plan jag gjorde då som grund och välja en av byggnaderna där att rita upp i detalj, eller så kan jag snabbt som tusan göra en egen master plan för samma område här i Brisbane som de andra jobbar med, för att därefter välja en av byggnaderna i det projektet att jobba vidare på. Det första alternativet är helt klart enklare och kommer att kräva mindre tid och energi så här i början. Samtidigt är jag så sjukt trött på arbetet jag gjorde förra terminen och vill bara släppa det och börja med något nytt, så alternativ två känns helt klart ett snäpp mer lockande för tillfället, trots att det de andra gjorde under en hel termin kommer jag att få göra på en vecka...
 
Idag har jag i alla fall varit ledig, då jag inte hade några lektioner på schemat. Istället har jag hängt ett litet tag i parken ett kvarter bort, men gick in när det började komma en del moln. När solen är framme kan det vara riktigt varmt, men i skuggan och på kvällen när solen har gått ner blir det rätt kallt. Man får ju ändå tänka på att det faktiskt är vinter här, haha.
 
På eftermiddagen gick jag bort till klipporna vid Kangaroo Point och grillade där med ett gäng andra. På en del ställen här i stan finns publika gasgrillar som vem som helst får använda. Man bara trycker på en knapp och grillen värms upp av gasen och därefter är det bara att placera sin mat på grillplattan, eller vad man kallar det. Aluminiumfolie används dock med fördel emellan. Vi hann också med en kaffe på South Bank, precis intill floden.
 
Och nyss kom Camille in i mitt rum och meddelande att hon tänkte laga middag åt mig. Man tackar va!
 
Sista bilden är från gårdagskvällen, då jag åt middag
här hemma tillsammans med mina housemates.

... och här är bilderna från helgens camp!

(Ja, det är en känguru!)
 
 

Weekend Camp

I fredags morse var vi 100 utbytesstudenter, av en mängd olika nationaliteter, som hoppade på en buss som tog oss till en båt, vilken tog oss till North Stradbroke Island. Där checkade vi in på en resort, belägen vid en strand med sand som gnisslade under fötterna när man gick. Väl på plats paddlade vi kajak, surfade och gick på hiking tour, festade och åt och hängde vid poolen.
 
Har försökt en stund med att ladda upp lite bilder från helgen, men jag misstänker att det är rätt många i det här huset som använder internet just nu och att det är därför som det går väldigt segt. Försöker igen imorgon. Puss!

Ett gäng bilder från river cruise

 
Båten, Kokaburra Queen
 
 
 
Middagen
 
 
 
Bästa tjejen
 
 
Nu slänger jag in handduken för idag och säger god natt!

Introduction week och river cruise

Lägger upp lite fler bilder från början av veckan, då det var en hel del introduktionsaktiviteter på skolan. Försökte ladda upp fler, men något verkar vara knasigt med internetuppkopplingen eller vad det nu kan vara, för det går så otroligt segt, om ens alls. Well, lyckades få upp några ändå:
 
 
 
Middag på japansk restaurang
 
 
 
Ett par bilder från området där jag nu bor:
 
 
 
I tisdags flyttade jag och min nyfunna vän Anna in i ett hus i West End, det område jag helst vill bo i. Läget är perfekt med gångavstånd både till skolan och till city. Bara ett kvarter bort ligger Boundary Street, områdets huvudgata med en mängd restauranger, caféer, butiker och barer. På måndag flyttar också vår kompis Camille in. Vi delar huset med ett gäng andra personer som också pluggar på QUT (Queensland University of Technology). Mest hänger vi med tre danskar killar (och nej, jag förstår inte vad de säger när de pratar med varandra, trots att jag försöker), de andra har jag bara hälsat lite snabbt på.
 
Igår kväll var det river cruise på Brisbane River med alla utbytesstudenter på skolan. Vi åt middag på båten och när den hade lagt till gick vi vidare och hamnade på Down Under Bar. Idag försöker jag ta det rätt lugnt, för imorgon åker vi på weekend camp till en ö utanför Brisbane, där vi ska få surfa bland annat. Kul!

Wow

 
Ja, precis. Wow. Det är mycket som händer nu. Hinner knappt sitta ner och reflektera över det. Eller jo, en halvtimme igår hann jag sitta på en bänk vid skolan och dricka en kaffe medan jag väntade på att Anna skulle bli klar med sin introduction session och vi skulle gå vidare till ett welcome party.
 
Tänkte lägga upp lite bilder från de senaste dagarna, men uppladdningen går långsamt just nu och jag hinner inte ladda upp fler för jag måste springa iväg till skolan och betala för kommande helgs camp. Sedan måste jag till city för att inhandla diverse grejer (mycket som måste fixas och köpas så här i början) och sedan hem igen för att göra mig i ordning för kvällen. Två bilder fick det i alla fall bli för tillfället.

Lite bilder

Idag har jag hunnit gå omkring en hel del och sett mer av Brisbane:
 
 
Tuppen som lunkar omkring i min kompis Sandras trädgård, oklart vem som äger den.
 
 
Brisbane City

Framme!

Efter 30 timmars resande (plus) är vi äntligen framme i Brisbane! Vädret är inte det bästa, men det regnar inte i alla fall och det är så varmt att man kan gå i kortärmat. Kanske kan vara kring 20 grader. Så deras "vinter" är ungefär som vår sommar hittills har varit, om inte bättre, haha.
 
Känner mig f*ckad i huvudet på grund av jetlag men ska kämpa för att hålla mig vaken tills ikväll och sedan ta en lång natts sömn.
 
 
 
Den enda bild jag hittills har tagit under resan; tidigare idag när vi satt på Starbucks och letande lägenhetsannonser i tidningen. Får bättra mig när det kommer till fotandet.

Hej från Singapore

Internet på Singapores flygplats fungerar rätt mycket bättre än det på förra flygplatsen. Här har vi ett kortare stopp, "bara" två och en halv timme mot åtta i Doha. Däremot är jag helt lost med tiden, vet vad klockan är lokal tid men vi har ju flugit igenom ett antal tidszoner och min sömn har minst sagt blivit sisådär. Nu ska vi bara ta oss genom ett par tidszoner till, sedan kan jag börja få ordning på dygnsrytmen igen. Någorlunda i alla fall.
 
Nu väntar jag på att mina resekamrater ska komma tillbaka från de små utflykter de har gjort till diverse butiker på flygplatsen, sedan ska vi boarda planet för att ta oss den sista etappen till Guldkusten.

Hej från Doha

WiFi:t här på flygplatsen i Doha, där vi tillbringar en transfernatt, lever sitt eget liv (oftast inte alls) så jag passar på att skriva ett snabbt hej. Skönt ändå att jag flyger med Ksenia, Signe och Joakim, ensam hade det inte varit särskilt kul.

I'm telling you...

... att jag verkligen borde gå och lägga mig nu, därför att jag lyfter imorgon. Dock har jag inte packat klart än och kommer förmodligen inte att göra det heller förrän ett par minuter innan vi hoppar in i bilen för att köra till Arlanda. Jag känner mig själv...
 
Dessa fem dagar jag har haft "semester" hemma i Västerås har jag försökt njuta så mycket som möjligt, och jag tycker att jag har lyckats rätt bra med det. Igår kväll bjöd jag min familj och mina närmsta Västerås-vänner på middag här hemma. Jag är så nöjd med kvällen och så glad att jag har er!
 
PUSS!

Sista helgen hemma

Lite kort om helgen som var och som jag kommer att minnas som en
perfekt sista-helgen-i-Sverige-på-ett-tag.
 
 
I lördags eftermiddag åkte jag hem till min kusin och fick gosa en hel del
med mitt kusinbarn Gabriel.
 
På kvällen hade Kicki inflyttnings- och 25-årsfest i sin nya lägenhet, där det
bland annat blev lite kubbspelande.
 
 
 
Därefter cyklade jag, Robin och Patric ner till stan och mötte upp några andra
på Cirkus.
 
På söndagen var vi några stycken som fikade på hembakta (Robinbakta)
muffins hemma hos Patric och pratade om allt och inget. På kvällen bjöd Elin
mig på middag, men det fick jag ingen bild på.
 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe för att strax åka hem till min vän Dennis.

Vi kör igen

På't igen ba'. Dags för en ny blogg. Min förra hade jag i nästan fem år innan jag tröttnade och slutade skriva där. Sista inlägget publicerade jag för ett och ett halvt år sedan, om jag inte minns fel. Därefter har det enda jag i princip skrivit varit skolrelaterat; kandidatuppsats, hemtentor och seminarieuppgifter. Det senaste året har språket jag skrivit på varit engelska, sedan jag började min master på KTH där all undervisning har varit på just engelska.
 
Mer engelska kommer det att bli, för på torsdag lyfter jag från Arlanda för ett halvårs utbytestudier i Brisbane på Australiens östkust. Av den anledningen har jag fått lite påtryckningar från vänner om att jag borde ta upp bloggandet igen, alternativt starta en ny, så att de kan följa mig under kommande halvår. Och tanken har funnits där hos mig också. Särskilt tanken på att skaffa en ny, fräsch blogg. Den andra, gamla, har jag faktiskt satt lösenord på nu så att ingen kan gå in och rota i mitt förflutna. Haha. Nej, seriöst nu, en ny blogg känns så mycket bättre, men att komma på ett namn till den var svårare. Tills jag imorse klickade in på min vän Rebeccas blogg och såg detta citat:
 
 
 
 
Gick och sög en stund på orden, för jag tycker att det är lite så jag känner inför det som kommer; jag går inte runt och tror att det kommer att vara lätt rakt igenom. Visst, det kommer säkert bli kul och allt sånt, men att allt kommer att flyta på smärtfritt, det tror jag inte. Jag ska ändå till andra sidan jorden och plugga på avancerad nivå, nionde terminen av totalt tio på högskolan. Men i vilket fall tror jag att det kommer att vara SÅ värt det.
 
Och för en liten stund sedan låg jag ute på gräsmattan i solen i mina föräldrars trädgård och blundade och tänkte. Och kom på att det var så bloggen skulle heta! Var tvungen att direkt rusa in till datorn och skaffa blogg. Tyvärr var det någon skvallerbloggsfjortis som tydligen tyckte att det var en bra idé att registrera namnet imtellingyou.blogg.se för att bara skriva tre testinlägg typ: "ghjfjsjhshhfsksk" och därefter nada. Fick alltså bli detta bloggnamn. Lite mindre önskvärt från min sida, men kortare och koncisare. Bra ändå.
 
Hoppas att mina vänner vill kika in här ibland, och att jag kommer komma ihåg att uppdatera med jämna mellanrum. Kanske att även denna blogg blir lösenordsskyddad, men då kommer jag att ge ut lösenordet till dem jag vill ska kunna läsa.
 
Nyss smsade mamma om att planet från Palma strax lyfter, vilket innebär att jag om sisådär tre timmar ska åka och hämta de fyra sjättedelar av familjen som har varit på Mallis en vecka. Antar att de haft det ganska bra. Det har jag också haft den senaste veckan. Jobbade på mitt kära extra-/sommarjobb fram till i fredags. Efter att ha bjudit på hejdåfika och kramat om alla kollegor gick jag hem till min lägenhet, som jag har hyrt ut till Madde, för att städa och packa ihop det sista. "Det sista" var mycket mer än jag hade tänkt mig, trots att mina föräldrar hämtade ett gäng flyttlådor med kläder och grejer förra helgen, så det var tur att jag hade frågat Johan, min bror, om han ville komma och hämta mig från Stockholm hem till Västerås. Att ta alla kassar och väskor på tåget hade helt enkelt inte gått.
 
Märker att detta första inlägg börjar bli rätt långt nu, och jag gillar inte allt för långa blogginlägg, så jag får ta resten av helgen senare.

RSS 2.0