Rainforest Tour - del 1

Den andra dagen på resan åkte vi på en tur till regnskogen ett par timmar norr om Cairns. Vi tog en båttur på Daintree River där vi såg krokodiler, vandrade genom skogen i Daintree National Park, badade i havet vid Cape Tribulation och besökte Mossman Gorge där vi fick en presentation av hur aboriginerna har levt i området i många tusen år.
 
Här kommer bilder från båtturen på Daintree River, där vi fick mycket information om både djur- och växtliv i och kring floden. Dessutom fick vi kaffe, och det tackar man ju inte nej till, haha.
 


Bilder från Cairns

Nu har jag landat hemma i Brisbane igen efter en helt, helt fantastisk resa. Det är svårt att beskriva med ord allt vad vi har upplevt, så jag gör det i bilder istället. Haha. Har en hel del egna bilder från resan, plus att Signe och Martin också har tagit med sina kameror. Här kommer första omgånger bilder, från kvällen vi anlände och den första heldagen på resan, vilken vi tillbringade i Cairns:
 

Hej Cairns och North Queensland!
 
Signe och Martin. Eller är det Martin och Signe?
 
Hänger vid lagunen i Cairns
 
Och så lite biljard på det

Kort uppdatering från Port Douglas

Stora Barriärrevet var verkligen helt fantastiskt med alla koraller, fiskarter och andra typer av djur. Jag lyckades till och med se en havssköldpadda.

Igår tog vi en lugn dag på stranden här i Port Douglas och på kvällen grillade vi intill vattnet. Idag är vår sista heldag på resan. Nu är det dags för frukost!


Semester!

Precis, jag har tagit mig lite semester och åkt upp till Cairns med Signe och Martin. Skriver från mobilen så det blir ett kort inlägg. Vi kom i alla fall till Cairns rätt sent i torsdags kväll. Under fredagen, dvs igår, hängde vi först ett par timmar vid poolen på hostelet och sedan tog vi en sväng i stan. Mitt i stan, nere vid vattnet, finns ett fantastiskt lagunområde som fungerar som en stor offentlig pool alla får använda. Under fredagen la vi också upp resten av resan. Vi bestämde att vi skulle ta en tur i regnskogen kommande dag, för att nästpåföljande dag åka ut med båt till Stora Barriärrevet. Så idag har vi alltså vandrat i regnskogen norr om Cairns. Vi har också åkt båt på Daintreefloden, där vi såg ett antal krokodiler ligga och götta sig i solen vid flodkanten. På vägen tillbaka blev vi avsläppta i Port Douglas, en by vid kusten en timme norr om Cairns och här kommer vi att sova tre nätter. Imorgon åker vi ut härifrån till den yttre delen av revet för att dyka och snorkla. Resten av dagarna blir skönt strandhäng i Port Douglas, för i Cairns finns ingen strand.

Nu ska jag sova, så jag är hyfsat pigg imorgon. Puss och god natt!


Soluppgång vid Australiens östligaste punkt

I söndags morse klev vi upp klockan halv sex för att åka ut till udden vid Byron Bay och titta på soluppgången över havet. Det var mäktigt att se den första lysande skärvan kika upp ovanför horisonten! När vi stod där och bevittnade hur solen sakta steg på himlen simmade dessutom ett par valar förbi i den glittrande ljusranden som löpte som ett streck mellan solen och oss.
 
 
Här ungefär tog batteriet i min kamera slut... Men som sagt; mäktigt!

Bilder från Byron Bay

Vi var i Byron Bay en sväng i helgen, lördag till söndag. Som jag har förstått det efter att ha pratat med andra som tidigare varit i Australien och rest längs med östkusten så är Surfer's Paradise, som vi var till förra veckan, och Byron Bay två av de platser man "ska" ha besökt, men jag måste säga att jag gillar Byron bättre än Surfer's. Om jag åker tillbaka till någon av dessa orter så blir det med största sannolikhet Byron Bay, som jag upplevde som mycket mer avslappnat och mysigare därför att det är mer småskaligt än Surfer's, där skyskraporna trängs med varandra på en liten yta. Däremot var det fortfarande rätt kallt och blåsigt vid havet, även om det gick hyfsat att ligga på stranden och sola, så det kommer att dröja tills det blir rätt mycket varmare innan det blir en tur tillbaka för mig.
 
 
Förutom att hänga på stranden (och ta ett och annat glas vin på lördagkvällen, liksom ett och annat steg på dansgolvet) var jag och Sandra duktiga och pluggade på ett café ett par timmar (sista bilden). Dessutom klev jag, Sandra och Anna upp tidigt på söndagsmorgonen för att åka ut till fyren på udden vid Byron Bay, Australiens östligaste punkt, där vi bevittnade soluppgången (ja, vi gick och la oss igen efteråt). Jag har ett par bilder från detta, men lägger upp dem senare, eftersom jag tycker att det här inlägget blev så långt nu med alla andra bilder.

Löptur längs floden och mitt hus

Äntligen har jag kunnat springa igen efter den långdragna förkylningen. Var ute på min första löptur vid lunchtid idag och det var jobbigt men underbart. Sprang i solen längs med floden, vilket var fantastiskt vackert. Men i fortsättningen kommer jag nog att springa antingen tidigare på morgonen eller senare på eftermiddagen när det är svalare ute, för nu märks det att det börjar bli varmare här. De senaste dagarna har det mitt på dagen varit kring 25 grader, även om det normala den här tiden på året är lägre, kanske kring 20 grader.
 
Robin, du ville ju se bilder på huset jag bor i så jag har knäppt några åt dig:
 
Huset sett från framsidan
 
Entrén
 
Gemensamt kök
 
Och så mitt rum. Jag har en säng, ett skrivbord, en kyl och en inbyggd garderob. Spartanskt men okej.
 
 
Imorgon åker Anna och jag till Byron Bay för strand, surf och fest. Är redan ett gäng som befinner sig där som vi ska möta upp. Har dessutom bokat en resa över lovet, vilket är i slutet av september. Ska bara angsta klart över hur mycket pengar jag har betalat för resan, sedan kan jag berätta var jag ska åka då.

Anna + Brisbane = en månad

Idag är det en månad sedan jag kom till Brisbane och jag kan inte förstå att tiden fram till nu har gått så fort. Det är redan en månad sedan den 14 juli då jag anlände Gold Coasts flygplats, en bit söderut längs med kusten från Brisbane, för att sedan ta bussen in till stan och hostelet vi bodde på de första nätterna.
 
Det känns som om det var nyligen, samtidigt som det känns som att allt har hänt sedan dess, liksom jag varit här en längre tid än vad jag faktiskt har. Väldigt ambivalent känsla, men samtidigt nog så förståelig. För det är ju en hel del som har hänt den senaste månaden; jag har flyttat in i ett nytt hus, jag har börjat plugga på en ny skola, gjort en mängd nya saker och jag har träffat väldigt många nya människor. Allt detta nya på andra sidan jorden, från Sverige räknat.
 
Jag funderade över detta för ett par timmar sedan när jag gick hem från skolan, och nuddade vid tanken att allt är en dröm. En dröm, fast en verklig sådan. Vilken möjlighet jag har fått egentligen, vilken gåva det är att få åka långt bort på det här sättet och kunna göra en del av min utbildning i ett annat land. Ett land som jag hittills inte har besökt, men som jag gärna ville upptäcka.
 
Att det sedan är just Brisbane jag får leva det mer vardagliga livet i gör inte saken sämre. Inte heller att en del av min väg till skolan går via en gångbro över floden, där utsikten är magnifik, liksom den är från bron man går för att komma till city.
 
Några små reflektioner efter en månads förälskelse. Nu ska jag svida om och bege mig till en födelsedagsfest.

Surfer's Paradise


Ett snabbt hej

... innan jag går och lägger mig, för imorgon åker vi till Surfer's Paradise och då vill jag vara pigg. Har tyvärr dragits med en jobbig förkylning sedan ett par veckor tillbaka, och ännu värre blev den i söndags (festen/utgången i lördags hjälpte väl inte riktigt till att få mig frisk om man säger så). Under veckan har jag försökt att ta det lugnt och sova mycket, men än så mår jag inte helt hundra. Även då jag i förväg inte planerar in något speciellt någon vardagkväll (och tänker att jag egentligen borde stanna hemma och försöka krya på mig), dyker det ändå ofta upp saker som liksom... är mer lockande. Som nu i veckan, då jag en kväll var ute och tog en drink på Boundary Street med vänner som bor i samma område som mig, och en annan av kvällarna då jag och Sandra var bjudna hem till Martin, Vegard och Eline (norrmän såklart, haha) på (en riktigt god!) middag. Har också ett par kvällar ätit gemensam middag med dem i huset som jag brukar hänga med. Sådant är ju liksom så trevligt!
 
I vilket fall får jag se om det blir någon surfing i Surfer's, dels på grund av att förkylningen gör mig så trött i kroppen, och dels på grund av att prognosen spår väldigt höga vågor. Ska hur som bli väldigt kul att åka dit och kolla in stället!
 
Så jag säger puss och godnatt (ja, det är kväll här även om tidpunkten för publicering visar svensk tid, har inte listat ut än hur man ändrar)!
 
Ps. Ni har kommenterat rätt dåligt på senaste tiden hörrni. Vill ju höra från er. Släng gärna hit ett hej!

Trip till Mount Tamborine

I lördags gjorde vi en dagsutflykt till Mount Tamborine. Vi hade kanonväder och stannade till på ett flertal platser, både i naturområden och på mer bebyggda ställen där vi kunde köpa mat och kaffe. Två vattenfall fick vi se, liksom vi stannade till på ett ställe med milsvid utsikt.
 

Söndag i Brisbane

Vilken fest det blev här igår! Vi hade säkert 50 personer i huset innan vi var ett gäng som vid tvåtiden gick till Rumphy's längre ner på gatan och sedan vidare till Archive. Idag har jag hjälpt till att städa huset för att sedan gå bort till South Bank där jag mötte Sophia, Fenja och Michelle en stund. Vi hann kolla in marknaden där olika designers ställer ut och säljer sina saker. Hittade tre par fina örhängen för 10 dollar tillsammans.
 
Nu ligger jag i min säng sedan någon timme tillbaka och funderar på att inte kliva upp härifrån något mer ikväll. Får se om jag kan skypea med mamma och pappa om en stund, beroende på om de har internet eller inte där de befinner sig i några familjevänners sommarhus. Annars pratar vi säkert imorgon kväll eller så. Mina älskade föräldrar.
 
Nästa helg åker jag förmodligen med ett gäng vänner ner till Surfer's Paradise. Woho!
 
 
 
1. Bild från i tisdags när vi hängde lite hemma hos Johan, Matthias och Aurélie
2. Bild från igår som Eline (till vänster om mig) la upp på Facebook
3. Söndagsmarknad i South Bank

PS.

Glömde ju totalt att skriva att jag och Signe nu har bokat en resa upp till Cairns i slutet av augusti! Nästan en vecka blir vi där och ska hinna med Stora Barriärrevet, surfa, dyka, sola och förhoppningsvis en tur ännu längre norrut till regnskogen. Hoppas att även fler kan hänga på om deras scheman passar med vår resa. I vilket fall ska det bli så sjukt roligt!

Pub crawl, utflykt och födelsedagsfirande

Jag kan inte förstå att det är lördag redan. Lördag kväll till och med. Den här veckan har bara svischat förbi. I torsdags var det pub crawl anordnat av den norska föreningen (det är sanslöst mycket norrmän här, säkert sju-åtta gånger så många som vi svenskar, minst). Pub crawl innebar att vi blev runtslussade till ett antal pubar och barer i city där vi fick rabatterade priser på... hmm... dricka, för att till slut samlas på en klubb där vi fortsatte festa natten ut.
 
 
1. "Get loose as a moose"...
2. Vi försökte få med Story Bridge i bakgrunden, lyckades rätt bra ändå
 
 

Idag har vi varit på en utflykt till Mount Tamborine, ett berg och nationalpark som ligger några mil från Brisbane. Lägger upp bilder därifrån vid ett senare tillfälle, tog ett gäng som jag måste sortera först. Idag fyller också Camille år och om en halvtimme kommer folk att börja trilla in här hos oss för att fira henne och jag har varken ätit eller duschat än. Så nu är det snabba ryck som gäller!
 
 
3. Vi i huset firar Camille med tårta och sång
4. Joyeux anniversaire!

Dagens bilder

 
Dagen inleddes klockan åtta med lektion i Landscape Design. Efter lunchen mötte jag upp Signe (1) och Ksenia i South Bank (2) för att fika på Max Brenner's chokladcafé (3). M M M! Därefter satte vi oss i en grässluttning i närheten och solade ett par timmar. Nu: lite pluggeliplugg (4) innan Camille bjuder på fransk middag.

RSS 2.0